|
WINDSTATS.NL
Statistieken over windenergie in Nederland
Alle gegevens over windenergie in Nederland. Binnenkort met productievoorspelling o.b.v. meteomodel.
Hier adverteren?

Uitleg


Windstats.nl bevat informatie over alle bestaande windprojecten in Nederland.
We roepen eigenaars, fabrikanten en beheerder van windprojecten op om de informatie op deze site aan te vullen of te verbeteren. Ook tips over de werking en inhoud van de site zijn welkom. Stuur berichten naar: info@windstats.nl

Zoekfunctie
Met de zoekfunctie stelt u zelf de gewenste informatie samen. Bijvoorbeeld het aantal windturbines per provincie of het geplaatste windvermogen in een bepaald jaar. N.B. Om alle windturbines die in het huidige jaar werden geplaatst te tonen dient in het eerste vak het huidige jaar te worden ingevuld, terwijl het tweede vak leeg wordt gelaten.

Fabrikant
Wilt u informatie over een bepaalde windturbine-fabrikant (in een bepaalde regio / periode) dan kunt u deze hier selecteren.

Gemeente
Wilt u informatie over windenergie in één specifieke gemeente, voer dan hier de gemeente in.

Provincie
Wilt u informatie over windenergie in een bepaalde provincie, selecteer hier de gewenste provincie.

Begin- en einddatum
Wilt u informatie over windenergie geplaatst in een bepaalde periode kunt u hier de begin en einddatum kiezen. De resultaten geven alle windturbines die in deze periode gebouwd zijn.

Alle zoekfuncties zijn te combineren. Dus wilt u van één fabrikant weten welke windturbines er gebouwd zijn in een bepaalde provincie en periode dan dient u deze drie onderdelen te selecteren.

Resultaten
Nadat u op toepassen klikt ziet u een lijst van windprojecten die voldoen aan uw zoekcriteria.

Jaaropbrengsten
De jaaropbrengsten die gegeven zijn bij de windturbines zijn een benaderd door middel van een rekenmodel ontwikkeld door Bosch & Van Rijn. Klik hier voor meer informatie over de methode.